субота, 12 січня 2008 14:07

На Хрещатику 12 расистів у присутності міліції били зірку баскетболу

На Хрещатику 12 расистів у присутності міліції били зірку баскетболу

Прес-служба київської міліції не має у своєму розпорядженні офіційної інформації з приводу нападу на темношкірого баскетболіста БК "Київ" Маркуса Фейсона. Про це заявив начальник ЦГЗ ГУ МВС Києва Володимир Поліщук.

Начальник прес-служби проінформував, що він вже написав листа на сайт basket.com.ua, на якому розміщена інформація про напад, з проханням роз"яснити ситуацію.

Темношкірий баскетболіст БК "Київ" Маркус Фейсон не зміг вилетіти на черговий матч своєї команди в суботу через напад на нього групи скінхедів у п"ятницю ввечері. Про це повідомив генеральний директор БК "Київ" Віталій Хоменко.

За словами Хоменка, спортсмен зараз перебуває вдома, де відпочиває і оговтується після вчорашнього нападу. "Він півночі не спав", - сказав гендиректор БК "Київ".

Він також зауважив, що баскетболіст поки не збирається подавати заяву в міліцію, але, швидше за все, зробить це пізніше. "Фейсона спіткало глибоке розчарування, коли він тікав від нападаючих, а міліційна машина розвернулася і поїхала від скривавленого спортсмена", - підкреслив він.

Гендиректор БК "Київ" проінформував, що кримінальна справа за цим фактом поки не порушена. "Фейсон був у такому стані, що категорично нікуди не хотів іти, не хотів розголосу", - пояснив він.

Крім того, Хоменко уточнив, що у спортсмена пошкоджена права рука, якою той ударився об скляну вітрину, а також є численні травми на голові і ногах через що Фейсону довелося накладати шви.

В п"ятницю близько 20.00 в центрі Києва був побитий темношкірий баскетболіст БК "Київ" Маркус Фейсон. Про це повідомив почесний президент БК "Київ" Олександр Волков.

За словами Волкова, баскетболіст ішов Хрещатиком повечеряти в ресторан "Фрайдіс", що на Бессарабці. Тут до спортсмена підійшла група 17-18-річних підлітків десь 12 осіб, які попросили закурити. Після негативної відповіді Фейсона, як розповів Волков, молоді люди почали бити баскетболіста. Після цього, спортсмен підбіг до міліційної машини, що стояла поряд, з проханням про допомогу, але співробітники МВС не відреагували на його заклик.

Як сказав Волков, нападаючі викрикували гасло: "Чорні, геть з України!"

Президент БК "Київ" проінформував, що за попередніми даними, Фейсон отримав травми і йому було накладено 12 швів, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «На Хрещатику 12 расистів у присутності міліції били зірку баскетболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі