вівторок, 20 березня 2007 10:13

На хмарочосах Бахрейна встановили вітряні турбіни

Будівельники обладнали дві башти Всесвітнього торгового центру Бахрейна трьома гігантськими пропелерами. І тим самим зробили хмарочоси першими комерційними спорудами в світі, при будівництві яких в структуру будівель включили вітряні турбіни. Про це повідомляє агентство Reuters.

Діаметр пропелерів, які закріпили на баштах, заввишки 240 метрів (50 поверхів), становить 29 метрів. Очікують, що за рік вони дадуть енергію від 1,1 до 1,3 гігават-годин і забезпечать до 15% енерговитрат комплексу. Цієї енергії достатньо для живлення трьохсот будинків протягом року.

У 2007 році вітряні турбіни пройдуть перевірку, а торговий центр відкриють у другій половині року. Архітектор спочатку хотів використати замість вітряків сонячні панелі, але в Бахрейні для цього дуже жарко.

Це не єдиний будинок, в проекті якого передбачили використання енергії вітру. У проекті штаб-квартири Bank of New York в Манхеттені також передбачили вітряну турбіну. Власники хмарочоса претендують на "платиновий" рейтинг від ради з екологічного будівництва в США.

Крім того, в Бахрейні існують й інші масштабні проекти. Декілька арабських інвесторів, включаючи мільярдера принца Альваліда бін Талаля, ведуть переговори про будівництво в Бахрейні Діснейленда. Вартість проекту оцінюється в 7,96 мільярда доларів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На хмарочосах Бахрейна встановили вітряні турбіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі