вівторок, 04 березня 2008 09:26

На Херсонщині зібрано 30 тонн нафтопродуктів з піском і водоростями

30 тонн суміші нафтопродуктів з піском зібрані в прибережній смузі Чорного моря в Херсонській області.

Про це повідомив помічник начальника Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Херсонській області Галина Лисенко.

З її слів, 3 березня в Херсонській області пройшло очищення чорноморського узбережжя від фрагментів забруднень нафтопродуктами, у ході якого зібрано 30 тонн суміші нафтопродуктів з піском і водоростями.

За її даними, на території Новофедорівської сільради Голопристанського району Херсонської області співробітники комунального господарства, баз відпочинку й місцевих жителів загальною чисельністю 100 чоловік зібрали й вивезли на полігон нафтопродукти в суміші з піском і водоростями загальною масою близько 25 тонн і очистили близько 7 км прибережної смуги.

На території Круглоозерської сільради Голопристанського району працівники баз відпочинку й місцевих жителів у кількості 80 чоловік зібрали 5 тонн сумішей і очистили близько 1,5 км берегової смуги.

Як повідомила Лисенко, склад забруднення остаточно не відомий, тому що проби послані на експертизу в Миколаїв.

ГУ МНС розіслало запити в Херсонський і Скадовський морпорти про те, чи нема випадків розливу дизпалива або мазуту з якого-небудь судна в період з 1 по 3 березня.

Як повідомлялося, забруднення мазутом 20 км прибережної смуги Чорного моря на відстані 2-3 м від води виявлено 2 березня в Голопристанському районі на території Більшовицької сільської ради Херсонської області.

Загрози навколишньому середовищу немає, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині зібрано 30 тонн нафтопродуктів з піском і водоростями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі