середа, 08 червня 2022 05:30

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині окупанти просять паспортні дані в обмін на гроші та сімкарти

На Херсонщині окупанти просять паспортні дані в обмін на гроші та сімкарти
Загарбники усіма силами хочуть отримати паспортні дані українців. Фото: eastnews.ua

У захоплених районах Херсонської області російські паспорти ще нікому не видавали.

Російські загарбники збирають заявки та ідентифікаційні дані про людей, які залишились на окупованій території, каже радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань, повідомляє "Радіо Свобода".

Пропонують 10 тис. рублів в обмін на паспортні дані.

Хлань каже, що окупанти вимкнули мобільний зв'язок та інтернет для збору паспортних даних. Пропонують російську сімкартку в обмін на інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні окупанти вимагають від підприємців надати документи на нерухомість

"Але коли виявилось, що поповнити цю картку неможливо, відбувся певний спад попиту на них. Люди припинили брати їх і, відповідно, давати свої паспортні дані", – додав він.

У тимчасово захопленому Херсоні окупанти вимагають від шкіл переводити навчання на російські освітні програми. Окупаційна адміністрація міста зібрала директорів шкіл і висунула вимогу - з 1 вересня розпочати навчальний процес за російськими програмами. З близько 60 присутніх директорів пропозицію прийняли лише двоє.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині окупанти просять паспортні дані в обмін на гроші та сімкарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі