пʼятниця, 22 січня 2021 20:36

На Харківщині виявили 32 нелегальних пансіонати

На Харківщині виявили 32 нелегальних пансіонати
У регіоні почалися масові перевірки закладів з догляду за людьми похилого віку після пожежі, в якій загинули 15 осіб. Фото: Facebook

У Харкові та області виявили вже 32 нелегальних будинки для людей похилого віку.

В них перебувають 72 наркозалежних і 218 літніх людей, які потребують догляду. Про це повідомляє пресслужба офісу президента.

Наразі у комунальних установах є 136 вільних місць, куди цих людей можна забрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові оголосили траур за загиблими в пожежі

"Треба, щоб ми знайшли всі об'єкти по всій країні, проконтролювали, і щоб ми жоден з об'єктів не закрили, поки не знайдемо вихід. Треба обов'язково створити реєстр і сайт з усіма такими закладами, щоб кожна людина могла бачити всю необхідну інформацію про заклади догляду за літніми людьми, установи реабілітації", - відреагував президент Володимир Зеленський.

У зв'язку з пожежею в будинку для літніх людей, у Харкові перевіряють установи, які працюють нелегально. Незаконні реабілітаційні центри, будинки для людей похилого віку, госпіси закриватимуть, а власників — притягуватимуть до відповідальності.

Удень 21 січня в приватному будинку для людей похилого віку на околиці Харкова спалахнула пожежа. У приміщенні були 33 людини віком від 25 до 90 років. Це пацієнти та 4 працівники. У результаті 15 людей загинули, ще 5 отримали опіки та отруїлися чадом. Причини займання встановлюватиме спеціальна урядова комісія. На це матиме місяць часу.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині виявили 32 нелегальних пансіонати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі