пʼятниця, 29 квітня 2011 20:13

На городі відкопали гармату зі снарядом усередині
5

Фото: Фото з сайту poglyad.te.ua

У селі Глибочок Борщівського району Тернопільщини піротехніки викопали німецьку протитанкову гармату. Усередині у ній був 75-міліметровий бойовий снаряд.

Як розповів Gazeta.ua голова Глибочицької сільради Володимир Татарин, зброя пролежала у землі понад півстоліття. "Про неї ніхто не знав. Але на ці великодні свята підійшов до мене після церкви один старший чоловік. Каже, там на городі граната у землі є, а в ній -- снаряд. Я не повірив зразу. Але вирішив таки рятувальників викликати", - зазначив сільський голова.

Гармату закопали два сусіди ще під час Другої світової війни. "Чи то у 1944 році було, чи у 45-му – того вже ніхто не скаже. Але фронт тоді був у нас. Німці відступали, наші – наступали. Отоді Павло Фенцик і Йосип Парнета знайшли ту гармату. Вирішили вони її для чогось закопати. Парнета уже давно помер. А Фенцик тепер про то згадав. Мабуть, хотів попередити, щоб біди не сталося", - припустив Володимир Ярославович.

Гармата була захована на межі двох городів. Від неї вгору височів "стовп". "Родичі покійного постійно приїжджають, город біля хати садять. А гармата була усього за 70 метрів від хати". Рятувальники забрали гармату, не виймаючи з неї снаряда. "Про небезпеку нам ніхто нічого не казав. Слава Богу, уже все позаду", - наголосив Татарин.

Зараз ви читаєте новину «На городі відкопали гармату зі снарядом усередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі