середа, 09 квітня 2008 13:19

На Гаїті голодний натовп намагався узяти штурмом президентський палац

На Гаїті натовп демонстрантів спробував в середу прорватися в президентський палац в столиці країни Порт-о-Пренсі. В результаті сутичок з поліцією постраждали декілька людей.

Демонстранти протестували проти підвищення цін на продукти і вимагали відставки президента Гаїті Рене Преваля. Передбачається, що під час безладів президент знаходився всередині палацу.

За словами свідків, протестуючі намагалися зламати ворота палацу за допомогою металевих баків. При розгоні демонстрантів, війська ООН використовували гумові кулі і сльозогінний газ.

Безлади, пов"язані з підвищенням цін на продукти, почалися на Гаїті, яка є однією з найбідніших країн світу, минулого тижня. Під час сутичок з поліцією загинули як мінімум п"ятеро демонстрантів.

Посланник ООН на Гаїті Геді Аннабі вважає, що соціально-економічна ситуація, що склалася в країні, робить "і без того крихку рівновагу ще крихкішою". Опоненти звинувачують президента Преваля, який став першим демократично обраним президентом Гаїті, в тому, що він не намагається вирішувати проблеми бідності в країні. Убогість і голод населення приводять до масових виступів і безладів.

У 2004 році на Гаїті було повалено уряд Жана-Бертрана Арістіда. Для відновлення порядку в квітні 2004 року в країну був введений контингент ООН. 14 травня 2004 року Рене Преваль був обраний новим президентом Гаїті, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «На Гаїті голодний натовп намагався узяти штурмом президентський палац». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі