четвер, 28 квітня 2016 13:09

На гастрофестивалі в Мексиці українці пригощали борщем та варениками
9

ФОТО надане Оленою Клопотою
ФОТО надане Оленою Клопотою
ФОТО надане Оленою Клопотою
ФОТО надане Оленою Клопотою
ФОТО надане Оленою Клопотою

Україна з успіхом дебютувала на гастрономічному фестивалі народів світу в мексиканському місті Гвадалахара. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила українка Олена Клопота.

"За відгуками відвідувачів, український стенд - прорив року. І я хочу подякувати і вклонитися кожному члену нашої української міжнаціональної громади за допомогу в організації цієї події", - розповіла Олена Клопота.

Українці презентували стенд, оздоблений вишивкою та стрічками. Зробили справжній плетений віз, в який поставили глечики, рушники, маки та вишневі гілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У варшавській суботній школі вчитимуть бойовий гопак та українську мову

"Усіх гостей фестивалю ми пригощали смачним борщем. Його, до речі, розкупили блискавично. Також годували мексиканців варениками, печеними пиріжками, узваром та медівником з жовто-блакитними безе", - додала українка.

У рамках фестивалю моделі представили українське вбрання на дефіле національних костюмів. Також діяв інформаційний куточок, де всі відвідувачі могли ознайомитися з культурними, історичними та іншими досягненнями України.

Для дітей організували майстер-клас із плетіння вінку. На занятті розказували про значення кольорів і квітів в українському вінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для українців у Дубаї влаштують великодній ярмарок та урок писанкарства

"У Мексиці у нас трапляється не так багато шансів масово розказати про справжню Україну - красиву, багату і дуже дружню. Тому кожна подібна подія - це можливість отримати прихильника України в світі. Це підтримка, віра в нас і в нашу перемогу. Цей дебют довів, що ми – неперевершена громада, обличчя України в далекій Мексиці", - наголосила Олена Клопота.

Зараз ви читаєте новину «На гастрофестивалі в Мексиці українці пригощали борщем та варениками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі