четвер, 03 липня 2008 11:42

На Філіппінах маоїсти кинули гранату в торговця, який відмовився платити данину

У південнофіліппінському містечку Набунтуран на острові Мінданао стався теракт. В результаті вибуху ручної гранати три людини загинули на місці, четвертий помер в лікарні, ще 11 отримали поранення. За даними поліції, теракт вчинений силами маоїстського угрупування "Нова народна армія" (ННА).

Виконавці теракту - двоє чоловіків і одна жінка - під"їхали на мотоциклах до однієї з крамничок, торгуючих випічкою, і кинули туди через вікно ручну гранату.

Поліція вважає, що таким чином маоїсти помстилися господареві, який раніше відмовився платити так званий "революційний податок" - форму данини, якою угрупування обкладає місцевих бізнесменів. Ці кошти йдуть на придбання зброї, організацію терактів та інших форм боротьби з урядовими силами.

Влада підозрює, що за терактом стоять повстанці з ННА.

Угрупування направило вимоги майже всім місцевим фірмам, розповів філіппінському виданню майор армії Арман Ріко.

Він також додав, що метою терактів в міських округах може бути бажання бунтівників відвернути увагу військових від операцій проти них в гірських районах, що знаходяться поблизу.

Раніше, в понеділок, в цьому ж містечку найманці убили двох солдатів, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «На Філіппінах маоїсти кинули гранату в торговця, який відмовився платити данину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі