субота, 19 липня 2008 10:35

На фестивалі "Генуезький Шолом" посвячуватимуть у лицарі

На фестивалі "Генуезький Шолом" посвячуватимуть у лицарі

19 липня - 17 серпня на території Генуезької фортеці в Судаку (Крим) відбудеться VIII Міжнародний рицарський фестиваль "Генуезький шолом".

Про це кореспондентові повідомив Сергій Красовський – заступник директора з розвитку групи компаній "Союз Шоу", яка є організатором фестивалю.

"Загалом фестиваль триватиме п"ять тижнів. На цьому тижні він відбудеться у суботу і неділю. Протягом наступних 4-х тижнів фестиваль відбуватиметься у п"ятницю, суботу і неділю", - зазначив він.

У фестивалі "Генуезький шолом" очікується участь близько 300 лицарів з України, Білорусі, країн Балтії, Росії, Польщі.

В рамках фестивалю відбудеться бугурт – масова постановкова битва. "Кілька сотень лицарів зображають середньовічну битву – група на групу, все це максимально наближено до реальності, але, природно, без шкоди для здоров"я тих, хто бере участь", - пояснив С.Красовський.

Також у рамках фестивалю "Генуезький шолом" відбудуться змагання стрільців і арбалетників, лицарські турніри, показова стрільба з середньовічної вогнепальної зброї, конкурс костюму. "Лицарські клуби вручну роблять костюми за технологіями тих років (середньовіччя). Під час фестивалю відбудеться показовий виступ – щось подібне до дефіле. Найвидатніші костюми ми, як організатори, відзначатимемо подарунками", - розповів С.Красовський.

За його словами, головна відмінність фестивалю "Генуезький шолом-2008" від попередніх фестивалів у тому, що буде організований ритуал посвячення в лицарі. "Будь-якого відвідувача фортеці, будь-якого глядача, який пройде певні, скажімо так, випробування, увечері буде урочисто посвячено в лицарі", - повідомив С.Красовський, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Генуезький Шолом" посвячуватимуть у лицарі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі