пʼятниця, 02 листопада 2007 07:07

На Євдокію Гузь та її дочку напали бандити

18 жовтня двоє молодиків у масках вдерлися до будинку 86-річної Євдокії Гузь в Ображіївці Шосткинського району на Сумщині. Вимагали віддати гроші, що стара зібрала на смерть.

Бабуся мешкала з 56-річною донькою Ніною Луппе. Вона переїхала до матері три роки тому з Шостки після смерті чоловіка.

— Дуже працелюбна сім"я: тримали кіз, порося, курей. Порали город. Перші в селі підвели газ. Вишивок у них у хаті багато. До церкви щонеділі ходили, — розповідає секретар Ображіївської сільради Тетяна Коваленко, 50 років.

Близько восьмої вечора загавкав пес. Євдокія Степанівна вийшла подивитися. З-за повітки вискочив чоловік у масці. Повалив бабу на землю, затулив рукою рота й очі. Зв"язав руки та ноги мідним дротом. Потягнув до будинку. Бабуся встигла гукнути дочку. Але та саме відбивалася від другого нападника. В хаті злодій почав бити Євдокію Гузь. Вимагав гроші, що стара зібрала на смерть. Інший душив її дочку: спочатку колготками, а потім — мотузкою.

Стару мучили, поки вона не знепритомніла. Злочинці вирішили, що Євдокія мертва. Відтягли її до дальньої кімнати. Понишпорили по шафах, скринях. Та грошей не знайшли. Йдучи, замкнули двері й хвіртку, щоб сусіди думали, що жінок немає вдома.

Євдокія Гузь отямилася вранці, побачила вже холодне тіло дочки. Почала кричати та стукати у вікно.

— До магазину якраз ішла Ольга Демченко, — каже Тетяна Коваленко. — Почула крики. З сусідкою Надією Угнею вони перелізли через паркан і відімкнули Євдокію Степанівну.

В Ображіївці напад на старих стався вперше. Люди налякані й здивовані: чому злодії вибрали оселю саме цих жінок.

Надію Луппе поховали 22 жовтня. Принесли на могилу багато квітів. У Євдокії Гузь залишився лише онук, який живе далеко й до баби давно не навідувався.

Зараз ви читаєте новину «На Євдокію Гузь та її дочку напали бандити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі