пʼятниця, 21 березня 2008 08:51

На екстрадицію Бута у США піде майже рік

На завершення процедури екстрадиції з Таїланду в США російського підприємця Віктора Бута, підозрюваного в нелегальній торгівлі зброєю, може піти близько року, повідомляє у п"ятницю агентство France Presse.

Про це журналістам повідомив міністр закордонних справ Таїланду Ноппадон Паттама (Noppadon Pattama) після переговорів з держсекретарем США Кондоліззою Райс і генеральним прокурором Майклом Мьюкейсі у Вашингтоні.

У ході зустрічі, розповів Паттама, Мьюкейсі інформував тайську сторону про намір США добитися видачі Бута і провести суд над ним на своїй території. "Але я йому сказав, що нам доведеться дотримуватися юридичних процедур, дочекатися кінця процесу", - додав міністр. На пряме питання про те, скільки часу займе завершення процедури екстрадиції, глава МЗС Таїланду відповів: "На це може піти до року".

Нагадаємо, Бут був затриманий у Таїланді 6 березня по запиту США, які звинувачують його у постачаннях зброї повстанцям з Революційних озброєних сил Колумбії. Відповідно до тайського законодавства, до офіційного пред"явлення звинувачень підозрюваного можуть тримати під вартою 84 дні, продовжуючи термін кожні 12 днів. 19 березня суд відхилив прохання захисту випустити росіянина під заставу і продовжив термін затримання до 31 березня. Бут, який володіє кількома компаніями, що працюють у сфері вантажних авіаційних перевезень, відкидає всі звинувачення, повідомляє Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «На екстрадицію Бута у США піде майже рік ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі