пʼятниця, 18 травня 2007 15:37

На дорогах Англії з"явилися "засідки" з радарами

У Великобританії вступив в силу закон, що дозволяє поліцейським встановлювати камери контролю швидкості в будь-якому місці, на будь-якій дорозі. Таким правом поки скористався лише один округ - графство Камбрія на північному заході Англії, і якщо ця практика виявиться успішною, влада розповсюдить її на все королівство.

Система контролю швидкості, яка у Великобританії діяла раніше, дозволяла використовувати радари лише на ділянках дороги, де за останні три роки були декілька серйозних аварій. При цьому, як говорять поліцейські, число ДТП в цих місцях дійсно знижувалося.

З іншого боку, через те, що водії знали розташування камер (відповідний сервіс надають навіть деякі навігаційні системи), вони спокійно порушували швидкість в місцях, де стаціонарних радарів не встановлено. Таким чином, число серйозних ДТП зростало на "неконтрольованих" ділянках дороги.

Вирішити цю проблему, на думку влади, мають мобільні камери. Крім того, що вони знаходитимуться в несподіваних для автомобілістів місцях, поліцейські мають намір використовувати радари парами, щоб ловити водіїв, які прискорюються, проїхавши пост контролю швидкості, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «На дорогах Англії з"явилися "засідки" з радарами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі