четвер, 17 вересня 2020 20:23

На допомогу Лукашенку прийдуть росіяни

На допомогу Лукашенку прийдуть росіяни
Олександр Хара: Росія вважає, що потрібна буферна зона, яка затримає Захід, коли він нападатиме на Росію. Фото: Тарас Подолян

Режиму Лукашенка настав кінець. Хоча може ще рік чи два протриматися.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить експерт з міжнародних відносин Олександр Хара.

"Проти нечесних виборів вийшло небагато. Протести стали масові, коли люди побачили агресивну реакцію влади. Починають розуміти, що роками жили в режимі, сутність якого – придушення прав і свобод.

Лукашенко сформований у радянській парадигмі. Не давав розвиватися національним проявам. 10 відсотків дітей у Білорусі навчаються національною мовою. Спотворюється історія. Так звана Білорусія веде свій початок з СРСР. А Білорусь має значно глибше коріння. Утриматись при владі Лукашенко може тільки силою. Власних ресурсів для цього не вистачає. На допомогу прийдуть росіяни. У Кремлі вірять, що тамтешні протести – чергова спроба Заходу послабити РФ. Вважають, що потрібна буферна зона, яка затримає Захід, коли він нападатиме на Росію. На Донбасі й у Криму Москва воює не з Києвом, а з колективним Заходом", - наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зможе поглинути Білорусь - дипломат

За його словами, Путін підтримуватиме Лукашенка і грошима.

"Раніше лояльність його режиму Москва купувала за 3 мільярди доларів на рік. Зовнішній борг Білорусі – 18 мільярдів доларів, це – майже третина ВВП. Росія володіє десь його половиною. 40 відсотків білоруських інвестицій прийшли безпосередньо з РФ. Економічна залежність критична", - додає міжнародник.

Повне інтерв'ю з Олександром Харою читайте у журналі "Країна".

9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. Переможцем оголосили Олександра Лукашенка. Відтоді не вщухають протести. Опозиція утворила координаційну раду, вимагають нових виборів.

Зараз ви читаєте новину «На допомогу Лукашенку прийдуть росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі