вівторок, 15 липня 2008 17:10

На Донеччині заборонили майонез

У Донецькій області в зв"язку із загрозою поширення гострих кишкових захворювань і сальмонельозу до 1 вересня заборонено реалізацію в торговій мережі салатів, заправлених майонезом і сметаною.

Як повідомили в обласній санітарно-епідеміологічній службі, розпорядження про заборону підписав головний державний санітарний лікар Донецької області Віктор Денисенко.

У розпорядженні наголошується, що результати лабораторних досліджень за перше півріччя 2008 року показали, що кулінарна продукція, що виробляється в торговій мережі, а особливо салати, внаслідок порушень санітарних норм не відповідає технічним регламентам і за мікробіологічними показниками є небезпечною.

Зокрема, за даними перевірок, кулінарна продукція не відповідає техрегламентам у 16% випадків у Макіївці, в 10,3% - у Донецьку, в 5,4% - у Краматорську, в 2,8% - в Маріуполі.

В.Денисенко зазначив, що епідемічна ситуація в області залишається напруженою: за 6 місяців поточного року зареєстровано 3,5 тисячі випадків гострої кишкової інфекції й 300 випадків захворювань сальмонельозом. Причому більш ніж 96% випадків кишкової інфекції пов"язані з реалізацією швидкопсувних харчових продуктів, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині заборонили майонез». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі