понеділок, 29 вересня 2008 17:59

На Донеччині відкриють СІЗО для туберкульозників

У Донецькій області на базі спеціалізованої протитуберкульозної установи - виправної Ждановської колонії N3 - буде створений слідчий ізолятор для утримання і лікування засуджених, хворих туберкульозом, вироки відносно яких ще не вступили в законну силу.

Спеціалізоване СІЗО на 200 койко-місць відкриють за ініціативою прокуратури області і управління по виконання покарань, повідомляє "УНІАН".

Прокуратура перевірила дотримання законодавства в питаннях медико-санітарного забезпечення осіб, що знаходяться в місцях і установах застосування заходів примусового характеру, попередньог утримання і виконання покарань, і виявила, що, не дивлячись на роботу правоохоронців в цьому напрямку, існує ряд проблем, пов"язаних з належним матеріально-технічним забезпеченням. Так, існує нестача медичних препаратів, посуду, постільної білизни. Крім того, гостро стоїть питання оновлення матеріально-технічної бази лікувальних установ. Ці проблеми пов"язані з недостатнім фінансуванням установ попереднього утримання і виконання покарань, відзначили в прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині відкриють СІЗО для туберкульозників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі