пʼятниця, 14 березня 2008 13:26

На Донеччині учителька вербувала школярок для свого сина-сутенера

Працівниками Управління боротьби зі злочинами, пов"язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Донецькій області викрили злочинну групу, що займається торгівлею людьми. Її учасники переправляли українських жінок до Москви, де вони перетворювалися на безправних сексуальних рабинь.

Про це повідомила прес-служба МВС України на своєму офіційному веб-сайті.

Відбір кандидаток проводився в одному з невеликих міст з числа дівчат, що мають привабливу зовнішність, відносну свободу поведінки, проблеми матеріального характеру і бажання вирішити їх за будь-яку ціну. У російській столиці їм обіцяли сприяння і прикриття в занятті проституцією, а саме: хороші умови проживання, високі заробітки, охорону, а, отже, і безпеку. Українки, які повірили, що "отоварюватимуться відтепер будуть тільки в "бутіках", відправлялися у світлопрестольну, де відразу з поїзда потрапляли до рук сутенера. Він відбирав у них документи і зі всього обіцяного по-справжньому забезпечував тільки охорону, що позбавляла "іноземних жриць кохання" всякої свободи.

За словами заступника начальника відділу Управління боротьби зі злочинами, пов"язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Донецькій області Андрія Неритова, вербуванням і відправкою "живого товару" для московського сутенера займалася його 57-річна мати, що проживає в одному з міст Донбасу. Працюючи в школі викладачем фізкультури, вона мала доступ до інформації про неповні або неблагополучні сім"ї з низьким рівнем достатку. З їх числа вона підбирала симпатичних, здорових фізично дівчат і переправляла їх синові для подальшої сексуальної експлуатації.

Допомогу їй надавала 26-річна жінка, яка у минулому "відпрацювала" повією в Москві, куди потрапила в 1998 році з легкої руки своєї нинішньої напарниці (а зараз і спільниці) по незмінній схемі, що існує і дотепер, але зуміла повернутися і зайнялася вербуванням дівчат для свого колишнього сутенера. У 2003 за торгівлю людьми вона була засуджена до 5 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 2 роки. Але висновків не зробила і вид діяльності не змінила. Тепер їй і її колезі по бізнесу пред"явлене аналогічне звинувачення.

Матеріалами стосовно московського фігуранта, що не один рік живе за рахунок експлуатації "нічних метеликів" з Ближнього Зарубіжжя, займуться правоохоронні органи Російської Федерації.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині учителька вербувала школярок для свого сина-сутенера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі