вівторок, 17 червня 2008 13:47

На Донеччині розкрили вбивство "Тарасика"

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області розкрили замовне убивство місцевого кримінального авторитета "Тарасика", скоєне під час кримінальних розбірок у грудні 2004 року.

Як повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України, згаданого кримінального авторитета зловмисники розстріляли у під"їзді будинку, його тіло спалили, а останки сховали у шлаковідстійнику однієї з шахт у м. Кіровську. Останки було виявлено у липні 2005 року. Судово-медична експертиза встановила особу вбитого. За ознаками злочину прокуратура Кіровська порушила кримінальну справу.

Днями за обґрунтованою підозрою у скоєнні цього злочину працівники Донецького УБОЗ затримали раніше засудженого до 10 років позбавлення волі громадянина, відомого у кримінальних колах на прізвисько "Шестак". Затриманий був учасником колись потужного бандитсько-рекетирського угруповання Донбасу. До 2004 року "бригаду" здирників очолював "Тарасик". Після його загадкового зникнення влада в угрупованні та комерційні підприємства, які сплачували "данину" рекетирам, перейшли до іншого злочинного авторитету - "Бобика", раніше засудженого за ч. 3 ст. 144 Кримінального кодексу України (насильницьке донорство).

За версією оперативників УБОЗ, саме на "замовлення" "Бобика" і було скоєне вбивство "Тарасика". Самого ж "Бобика" було застрелено на вулиці у березні 2008 року.

Водночас затриманий "Шестак" зізнався, що за вбивство "Тарасика" він отримав від "Бобика" винагороду у сумі 3 тисячі гривень.

Зараз триває розслідування, яке провадить Слідче управління ГУ МВС України в Донецькій області, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині розкрили вбивство "Тарасика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі