середа, 02 квітня 2008 13:35

На Донеччині припинено діяльність злочинної групи

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Донецькій області припинили діяльність організованої злочинної групи у складі посадових осіб виробничого підприємства "Шахта ім. О.Г.Стаханова" Держпідприємства "Красноармійськвугілля". Про це повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Зловживаючи службовим становищем, службовці займалися розкраданням гірничошахтного обладнання в особливо великих розмірах.

Як встановили оперативники УБОЗ, до складу організованої злочинної групи входило п"ятеро керівників середньої ланки: майстер цеху, двоє начальників дільниць, начальник поверхньо-технологічного комплексу, начальник клітьового комплексу. Учасники ОЗГ чітко розподілили свої злочинні ролі та дотримування суворої конспірації. Один зловмисник знаходив клієнтів для збуту викраденого гірночо-шахтного обладнання. Двоє інших - безпосередньо скоювали розкрадання ГШО, що знаходилось у них в розпорядженні. Решта - забезпечували безперешкодне вивезення викраденого з території шахти.

Усі зловмисники затримані. За даним фактом слідчим відділом ГУ МВС України в Донецькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.191 ч.4 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають до восьми років позбавленням волі.

Згідно постанови Красноармійського міськрайонного суду на виробничому підприємстві "Шахта ім. О.Г.Стаханова" призначено позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині припинено діяльність злочинної групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі