середа, 20 червня 2007 14:48

На Донеччині почали виробництво біодизельного палива

ВАТ "Концерн "Стирол" (Горлівка Донецька обл.), найбільше хімічне підприємство в Україні, запустило виробництво повного циклу біодизельного палива з насіння соняшнику загальною потужністю 3 тис. тонн на рік.

Як повідомила прес-служба компанії в середу, оскільки біодизель може використовуватися в звичайних двигунах як самостійно, так і в суміші із звичайним дизельним паливом без змін в конструкції двигуна, його мають намір широко застосовувати для заправки власного автотранспорту, а, крім того, він реалізовуватиметься іншим споживачам.

Прес-служба відзначає, що для "Стиролу" створення установки з виробництва біодизеля є черговим кроком в реалізації стратегії розвитку, в основі якої лежить розвиток виробництв, не пов"язаних з використанням природного газу як сировинного ресурсу.

Загальносвітовий об"єм виробництва біодизельного палива складає 4 млн тонн щорічно. Зараз біодизель є єдиною реальною альтернативою паливу вуглеводневого походження, оскільки віготовляється з поновлюваних ресурсів. У країнах ЄС виробництво біодизеля отримало підтримку на урядовому рівні.

ВАТ "Концерн "Стирол" - найбільший в Україні виробник азотних мінеральних добрив, полістиролів, медпрепаратів, крупний виробник аміаку.

Згідно з даними Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку України, за станом на кінець 2006 року інвестиційної компанії (ГИК) "Стіролхімінвест" (Горловка, Донецька обл.) належало 50,012% акцій хімпідприємтсва, фізичній особі - 14,19% акцій. При цьому 90,104% акцій було зареєстровано на номінального утримувача ГИК "Стіролхимінвест".

ВАТ "Концерн "Стирол" в 2006 році збільшило реалізацію продукції на 13,4% порівняно з 2005 роком - до 3,371 млрд грн, його прибуток склав 229,831 млн грн, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині почали виробництво біодизельного палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі