четвер, 09 грудня 2010 11:47

На Донбасі бійка водія з "даішниками" переросла в масові заворушення (ФОТО)
5

Фото: 0629

Увечері 8 грудня в Маріуполі Донецької області спалахнули масові заворушення через конфлікт водія громадського транспорту та працівників ДАІ.

Близько 17.00 водій маршрутного таксі, який прямував у бік 17-го мікрорайону, на перехресті проспектів Леніна і Будівельників був зупинений інспектором. За попередньою інформацією, причиною зупинки стали вимкнені фари автобуса.

За свідченням пасажирів, водій маршутки відмовився пред'явити документи на вимогу працівників ДАІ, так як вважав, що нічого не порушував і не бачить підстав для зупинки. Бесіда інспектора і водія завершилася нецензурною лайкою останнього на адресу працівників ДАІ. Після образ конфліктуючі сторони вступили "в рукопашну". На підмогу інспекторам ДАІ був викликаний наряд міліції.

Кілька десятків людей, свідки інциденту, стали на захист водія. В цей час водій лежав на землі. Його просто не хотіли відпускати і боялися, що до нього застосують фізичну силу.

Потім водія пристебнули наручниками до машини ДАІ. Він чинив опір спробам міліціонерів відвезти його з собою. У результаті водія силою помістили в машину "швидкої" і разом з кількома міліціонерами відвезли з місця події.

Проте конфлікт не був вичерпаний. Розгніваний діями міліції, некерований натовп маріупольців "розгулявся" настільки, що став різати колеса машини "швидкої допомоги" та автомобіля Державної служби охорони. У результаті "вуличних боїв" були травмовані також співробітники міліції.

"Співробітники Державтоінспекції зупинили водія маршрутки, так як він порушив правила. Коли його попросили пред'явити права, він став поводитися по-хамськи і вдарив працівника ДАІ. У результаті були викликані правоохоронці, і водій був доставлений в Жовтневе РВВС", - прокоментував ситуацію інспектор відділу профілактики ДАІ Тарас Тищенко.

Заступник начальника Маріупольської ДАІ Іван Чекмак розповів, що зараз на водія складаються матеріали.

"Наші співробітники згідно зі ст. 185 Адміністративного Кодексу України задокументували факт злісної непокори працівникам міліції. У зв'язку з цим згідно ст. 13 "Закону про міліцію", до водія були застосовані наручники. Також було складено протокол про порушення правил дорожнього руху. Крім того, в Жовтневому райвідділі з'ясувалося, що телефон, яким користувався водій, перебуває в розшуку. "

За фактом правопорушення проводиться розслідування.

За матеріалами 0629

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі бійка водія з "даішниками" переросла в масові заворушення (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі