середа, 05 вересня 2007 16:57

На дочку екс-президента Франції Ширака заведена кримінальна справа

Фінансова поліція Франції розслідує справу дочки екс-президента країни Жака Ширака - Клод, яка була радником в мерії Парижа з 1989 по 1993 рік, а також працювала в приватній компанії.

Справа заведена в рамках розслідування фінансових зловживань 20 співробітників столичної мерії, які звинувачуються в тому, що приймали людей на фіктивні робочі місця в обмін на грошову винагороду.

Багато з обвинувачених у цій справі вже допитані на предмет нарахування зарплати дочки Жака Ширака.

Раніше дочка Жака Ширака Клод вже допитували слідчі паризької прокуратури у так званій "справі про повітряні перевезення".

Прокуратура стверджувала, що в період з 1992 по 1995 рік тоді ще мер Парижа Ширак з дружиною Бернадет і дочкою Клод відпочивав на розкішних курортах по всьому світу, причому авіаквитки оплачувалися готівкою. У літаку разом з Шираком літала не тільки сім"я, але і наближені особи. Серед них фігурує вдова колишнього президента країни Жоржа Помпіду. Як підрахували слідчі, за порівняно короткий проміжок часу Жак Ширак витратив 2 млн. 400 тис. франків. Слідчі тоді з"ясовували звідки у нього узялися ці гроші, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «На дочку екс-президента Франції Ширака заведена кримінальна справа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі