середа, 01 липня 2009 10:21

На Дніпропетровщині затримали підозрюваного у вбивстві міліціонера

На Дніпропетровщині затримали підозрюваного у вбивстві міліціонера

Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві міліціонера в місті Марганець на Дніпропетровщині, яке викликало в районі масові безлади та бійки між українцями та вірменами.

Затриманий наразі перебуває в СІЗО. Також в ізоляторі утримують українця - організатора бійки біля лікарні. Вже порушили дві кримінальні справи - за фактом убивства та за статтею "хуліганство".

В Марганці не припиняють посилену охорону громадського порядку. На вулицях багато міліції, всі будинки вірмен патрулюють. Мешканці почали повертатися до міста, хоча все ще висловлюють тривогу.

Надзвичайні заходи безпеки триватимуть щонайменше до 1 липня, коли поховають загиблого – 22-річного сержанта міліції Сергія Бондаренка. Родичі загиблого стверджують, що помсти не хочуть.

Трагедія сталася у кафе, де група дзюдоїстів відзначала день народження товариша. За сусіднім столиком сидів гурт вірменів. У розпал святкування компанії вирішили помірятися силою, - підняти гармату. Закінчилось бійкою.

У результаті загинув сержант міліції, який намагався розборонити дві компанії. Українці викликали правоохоронців, а вірмени втекли. Вдруге учасники бійки зустрілися уже в лікарні - з пораненнями туди доправили постраждалих з обох таборів. Обидві компанії прийшли з підкріпленням. Там, стверджують вірмени, їм почали жорстоко мститися.

Свідками погрому стали діти, які гралися неподалік. Кажуть – після нетривалої бійки вірмени втекли, а їхні машини залишились на поталу переможцям.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині затримали підозрюваного у вбивстві міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі