четвер, 27 березня 2008 10:48

На Дніпропетровщині на 12-річного хлопчика впало велике дерево

У Павлограді, що на Дніпропетровщині, лікарі борються за життя хлопчика. Сильного пориву вітру не витримала тополя і ледь не поховала школяра під собою. У нього пошкоджено череп, головний та спинний мозок.

12-річний Сергій кілька метрів не дійшов до власного будинку. Він із приятелем повертався зі школи додому. Аж раптом величезне дерево впало на хлопців, наче скошене.

Свідок трагедії - Андрій Коцюбинський, ледь сам не став жертвою дерева. Його врятував червоний сигнал світлофора.

Чоловік каже: один зі школярів дивом залишився стояти між гіллям. Іншого задавила крона. За оцінками фахівців, вага тополі перевищує 5 тонн.

Андрій Коцюбинський, свідок: "Дивлюся: на моїх очах те дерево, ніби зрізане, раз, і впало, просто миттєво. Я такого ще не бачив. Хлопчик стоїть і щось витягає з-під дерев. Я подумав, може, сумочку чи щось таке. А коли вже зрозуміли, люди почали з усіх сторін бігти, я теж підбіг. Ми підняли, а там хлопчик малий".

Перехожі викликали швидку й дістали непритомного хлопчика з-під дерева. Вже другу добу за життя Сергія борються лікарі. У нього вкрай тяжкий стан.

Школяра неможливо перевезти до Дніпропетровська. Сергій вже переніс операцію на головному мозку. Та й досі не отямився.

Його життя підтримують ліки та апарат штучної вентиляції легенів. Медики відмовляються від жодних прогнозів.

Нині намагаються з"ясувати, чому впала тополя на центральній вулиці Павлограда. Дерево не було старим чи гнилим. Його падіння називають трагічним збігом обставин. Більше в місті не впало жодне дерево.

Водночас у Павлограді загинув 49-річний чоловік. На нього впав паркан. Та, як з"ясувало слідство, це сталося не через пориви вітру. Чоловік полював на брухт і зрізав металеву стяжку. За мить залізобетонні плити поховали його під собою.

І штормове попередження сьогодні оголосили у Керченській протоці. Вітер посилиться до 28 метрів за секунду. Висота хвиль сягне 4-х метрів, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині на 12-річного хлопчика впало велике дерево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі