четвер, 11 вересня 2008 09:27

На дні Байкалу виявлений старовинний затонулий корабель

Аквалангісти Іркутська виявили на дні Байкалі - одного з найбільших прісноводих озер планети - старовинний корабель, затонулий більше ста років тому, повідомив в четвер один з учасників експедиції Андрій Бобков.

За його словами, дерев"яний корабель виявили в південній частині Байкалу на глибині близько 30 метрів.

Експедицію Іркутськ дайвери організували для того, щоб спробувати виявити історичні артефакти, пов"язані з Кругобайкальською залізницею, де в XIX столітті відбувалися багато аварій поїздів. Але замість поїздів був виявлений затонулий корабель.

Поряд з кораблем аквалангісти виявили останки, що належать людям.

Довжина затонулого судна, який зібраний без цвяхів, на дерев"яних замках, 16 метрів, максимальна ширина - п"ять, висота борту - чотири метри. У правому борту виявлена пробоїна.

Учасники експедиції припускають, що корабель міг затонути в результаті шторму. За їх словами, корабель був або весловим, або ходив під вітрилом - точніше поки визначити не можуть.

Знахідка зацікавила місцевих істориків, які вважають, що корабель, швидше за все, був зібраний в кінці XVIII- початку XIX століття, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «На дні Байкалу виявлений старовинний затонулий корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі