неділя, 17 червня 2007 14:54

На день народження Назарбаєву подарують 67-метровий шашлик

Казахстанський кухар в день народження президента Назарбаєва має намір приготувати 67-метровий стокілограммовий шашлик.

Кухар з міста Шимкента на півдні Казахстану Жірайр Карапетян планує приготувати найдовший в світі шашлик і присвятити цей рекорд дню народження президента Казахстана Нурсултана Назарбаєва.

"На честь Вашого дня народження я, професійний кухар з двадцятирічним стажем, хотів би приготувати шашлик з баранини на одному шампурі завдовжки 67 метрів, на якому поміщається близько ста кілограмів м"яса. Я маю намір встановити світовий рекорд з приготування найдовшого шашлика в світі", - йдеться в листі кухаря президентові. При цьому автор зазначає, що зі своїм рекордом має намір потрапити в Книгу рекордів Гіннеса.

"Заявка на реєстрацію цього рекорду вже відправлена мною в лондонську штаб-квартиру Книги рекордів Гіннеса. У цьому документі я відзначив, що свій рекорд присвячую Вам, шановний Нурсултан Абішевіч! Таким незвичайним і "смачним" способом я хотів би привітати Вас з днем народження", - відзначив кухар в своєму листі голові держави.

Карапетян спробує встановити цей рекорд в Астане 6 липня - в день народження Назарбаєва, якому виповниться 67 років, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «На день народження Назарбаєву подарують 67-метровий шашлик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі