пʼятниця, 06 червня 2008 13:10

На даху хмарочоса в Нью-Йорку поліція за день затримала двох міських альпіністів

В четвер поліція Нью-Йорка затримала двох завойовників 52-поверхової будівлі газети "Нью-Йорк таймс" на Таймс-сквер. Першим порушником була "людина-павук" Алан Робер, про особу другого шукача пригод наразі нічого не повідомляється.

За сходженням невідомого скелелаза на дах хмарочоса спостерігали тисячі роззяв, але як тільки чоловік досяг даху, його зупинили поліцейські, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на місцеві правоохоронні органи.

За кілька годин до цього поліція Нью-Йорка зняла з цієї ж будівлі скандально відомого "завойовника хмарочосів" Алана Робера на прізвисько "людина-павук".

На даху хмарочоса, розташованого в найбільш людному місці мегаполісу, Робер розвернув транспарант з надписом: "Зміна клімату кожного тижня вбиває більше людей, ніж 11 вересня".

Як повідомляє сайт "людини-павука", таким чином Алан привернув увагу громадськості до проблем потепління, викликаного парниковим ефектом, у Всесвітній день охорони довкілля, який відзначають 5 червня.

54-річний любитель "міських гір", як він називає хмарочоси, без страховки здійснив сходження вже на 70 "вершин", будучи багато разів затриманим поліцією різних країн світу. Кілька років тому суд Манхеттена виправдав його трюк з "Імпайер стейт білдінг", вирішивши, що кваліфікація альпініста дозволяв йому здійснити "сходження" без загрози для тих, хто довкола.

Поліція Нью-Йорка не без гумору прокоментувала, що в тимчасовому ув"язненні не обмежуватиме пристрасть Алана до лазіння, яке йому тимчасово доведеться здійснювати по внутрішній поверхні камери.

На рахунку "людини-павука" вже є досвід сходження на найвищі будівлі планети, серед яких 508-метровий хмарочос в Тайбеї - головному місті Тайваню, а також 242-метрова вежа "Захід" ділового комплексу "Федерація" в Москві, яку Робер підкорив у вересні 2007 року.

А також Ейфелева вежа, Twin Towers (Куала-Лумпур), Empire State Building (Нью-Йорк), Sears Tower (Чикаго), Taipei 101, Golden Gate до Сан-Франциско, головного офісу IBM, Canary Wharf Building в Лондоні, Tour Montpanasse і найвищі готелі та банки світу.

Відзначимо, що 25 червня 2007 року він здійснив підйом на один з київських хмарочосів, розташованих на вулиці Дегтярівська. Унікальність номера в Києві полягала в тому, що скляна будівля абсолютна рівна, тому він використовував спеціальні присоски, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На даху хмарочоса в Нью-Йорку поліція за день затримала двох міських альпіністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі