середа, 17 жовтня 2007 14:34

На чому їздять російські товстосуми (ФОТО)
13

Абсолютним фанатом автомобілів є найбагатша людина Росії Роман Абрамович, який в своєму гаражі на віллі у французькій Рів"єрі поселив один з найцінніших екземплярів, - рідкісний "Bentley Brookland" - улюбленця арабських шейхів. Цей автомобіль випускався всього чотири роки. У гаражі на Рубльовській дачі за сімома замками мешкає ще пара дивовижних екземплярів - "Porsche Carrera GT" і "Aston Martin DB7". Суперкар "Carrera GT" був випущений серією, що складається всього з 1500 автомобілів, яку розкупили за попередніми замовленнями.

Власник "Незалежної газети" Костянтин Ремчуков, насолоджується життям сидячи за кермом ексклюзивного автомобіля "Bentley Continental R Le Mans". Така модель - єдина в Європі, та їх взагалі було випущено всього 50, на честь знаменитої гонки "Le Mans". Вартість цього раритету складає майже 800 тисяч євро. Хоча ця машина далеко не єдина в гаражі Ремчукова, в якому чудово є сусідами "Mercedes G 55 AMG", "Mercedes S 500", "Lexus SC 430" і "Toyota Land Cruiser 100".

Один з крупних акціонерів РАОЕЕС Григорій Бєрьозкін є володарем однієї з найбільших в Росії колекцій старовинних і рідкісних екземплярів. У "стайні" Бєрьозкіна близько сотні раритетів, від "Auburn Speedster Boattail" 1929 року до горбатого "Запорожця" невизначеного віку.

Любителькою раритетних представників світового автопрому вважається і перша в Росії жінка мільярдер - Олена Батуріна. У її колекції можна зустріти "Mercedes SL 480" 1963 року випуску, а також раритетний "BMW" 1938 року, ну і звичайно рідкісний "Alfa Romeo". А їздить успішна жінка на "Maybach 62", та ще і у супроводі кортежу з трьох автомобілів.

А ось Рустаму Таріко, голові горілчано-банківської імперії "Російський Стандарт" приписують володіння відразу трьома такими автомобілями. І найрозкішнішим, безумовно, є "Maybach 57", ціна на який починається з 400 тисяч євро. До речі, бізнесмен першим купив собі цей автомобіль.

А ось глава "Северсталі" Олексій Мордашов їздить на серійному "Volvo", лише зрідка пересуваючись на "Maybach". Але в улюбленчиках у нього "BMW X5".

Володимир Потанін любить баварське диво техніки. В той час, коли всі російські олігархи, не змовляючись, їздили на "Mercedes", власник "Інтеррос" першим пересів на "BMW". Автомобілям цієї марки віддають перевагу бізнесмени, яким властивий агресивний стиль ведення бізнесу. Ось і Потанін, який відрізняється певною самостійністю в думках і вчинках, їздить на "BMW 750Li".

А його колишній компаньйон - співвласник "Інтерроса" Михайло Прохоров поважає спортивний "Bentley".

Глава "Альфа-групп" Михайло Фрідман захоплюється гонками на джипах. Він вважає за краще їздити на неймовірно безпечному "BMW 760Li High Security". Ця єдина в Росії машина здатна захистити свого пасажира від пострілів з снайперської гвинтівки, від будь-якої автоматичної зброї, вибуху гранати або вибухівки. По всьому салону є спеціальні бійниці.

Найулюбленішим автомобілем олігархів можна вважати "Ferrari". Саме такими машинками володіє сенатор Умар Джабраїлов. У його гаражі завжди можна знайти найостаннішу модель легендарного автомобіля. Недавно він придбав собі "Ferrari 360 Modena". А в повсякденному житті Джабраїлов вважає за краще роз"їзджати на своєму шикарному "Hummer", і звичайно в супроводі не менш розкішних джипів охорони.

Умар славиться ще і своєю щедрістю. Так "BMW X5" він подарував світській левиці Ксенії Собчак, а "Ferrari Testarossa" своєму другу Рамзану Кадирову. Чорний "Ferrari", з номером "К030РА" - стильний спорткар з брутальними "зябрами" і блискучим шкіряним салоном.Така машина здатна стати ефектним символом влади.

Ще одним знаменитим володарем "Ferrari" є Сулейман Керімов, який власне і прославився тим, що вмудрився "розкласти" рідкісний "Ferrari Enzo". Річ у тому, що цей автомобіль, як і реальний гоночний болід, вимагає постійного контролю над собою. Навіть управління в нім побудоване так, щоб якомога рідше знімати руку з керма, перемикачі коробки передач теж знаходяться на кермі, тому недосвідченому водієві складно утримати машину на дорозі.

А екстравагантний глава компанії "Євромережа" Євгеній Чичваркин володіє "Porsche" із зловісним номером 666. Любов до швидкості він задовольняє за кермом свого "Lamborghini", номери якого, до речі, не менш цікаві - "е777ее 77". А патріотичні відчуття - за кермом ексклюзивної "Волги ГАЗ-21". Кузов автомобіля зроблений з вуглепластика і прикрашений аерографією у дусі соцреалізму - два портрети Сталіна, один - Леніна, вічно щасливі радянські діти на багажнику і герб великої держави на капоті, а також колісні диски у формі п"ятикутних зірок. За деякими даними, ціна суперавтомобіля близько мільйона доларів, повідомляє ТОПНьюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «На чому їздять російські товстосуми (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі