пʼятниця, 27 червня 2008 17:39

На Чернігівщині заборонили експлуатацію 690 автобусів

У Чернігівській області за результатами спецоперації ДАІ, що проводилася у травні-червні цього року, заборонена експлуатація понад 690 автобусів із майже 3000 тисяч перевірених.

Про це повідомили у прес-службі управління Державтоінспекції в області. Державні номерні знаки цих автобусів тимчасового вилучені.

Під час перевірок на дорогах виявлено 740 технічно несправних автобусів. У 65 випадках зафіксовано переобладнання автобусів та мікроавтобусів шляхом встановлення додаткових місць для сидіння. Задокументовано також факти навмисного блокування водіями запасних та аварійних виходів, використання автобусів та мікроавтобусів під час регулярних, регулярних спеціальних та нерегулярних перевезень без відповідних документів.

Всього за час проведення операції працівники Державтоінспекції зафіксували 2460 порушень Правил дорожнього руху, що скоєні водіями автобусів. У тому числі задокументовано 7 випадків керування автобусами в стані алкогольного сп"яніння, майже 400 – перевищення встановленої швидкості руху, 30 – порушень проїзду залізничних переїздів. Крім того, встановлено 6 порушень водіями автобусів Правил дорожнього руху під час перевезення організованих груп дітей.

За виявленими правопорушеннями складено адміністративні протоколи, посадовим особам автогосподарств видано приписи на усунення виявлених недоліків. Стосовно 9 перевізників ініційовано позбавлення дозволів та анулювання договорів на перевезення пасажирів на маршрутах, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині заборонили експлуатацію 690 автобусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі