четвер, 21 травня 2015 20:29

На Черкащині селяни перекрили трасу - протестують проти будівництва птахофабрики
18

Фото: Ірина ПАТЛАТЮК

Жителі сіл Мошни та Яснозір'я Черкаського району протестують проти будівництва понад 140 пташників-курників. Їх мають будувати на полях неподалік населених пунктів. Люди перекрили трасу Черкаси-Канів та оголосили безстрокову акцію.

На пікет селяни вийшли біля 10.00 ранку. Перекрили міст у селі Мошни. З плакатами "Владо, не служи олігарху! Прозрій і почуй своїх громадян", "Наші паї під пшеницю, а не під курятник", "Мошни курорт, а не курятник", "Ні другому Чорнобилю" вимагали, щоб до них приїхав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

"Кажуть, що у нас на полях буде найбільша у Європі птахофабрика. Є питання до екології та водопостачання. Зараз у криницях майже нема води, а що буде як працюватиме такий потужний комплекс? У сусідніх Будищах збудували такий курятник. Води там нема відтоді. З громадами наших сіл будівництво не погодили, а будувати мають на наших паях. Вже везуть будматеріали і працює техніка. Ми зверталися і до народних депутатів і до президента Порошенка, щоб врятували наші села. Відповіді немає й досі", - говорить один з активістів Микола Бабич.

Люди також перекрили в'їзд і виїзд з поля, де почалося будівництво. Чергують цілодобово, щоб на територію не проїхали бензовози і робітники не відновили роботи. Поле охороняють невідомі чоловіки у формі.

Аби уникнути транспортного колапсу, працівники ДАІ на обох в'їздах у село відправляють автівки на об'їзну дорогу.

До людей приїздив голова Черкаської райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв. Чиновник пообіцяв розібратися у ситуації з будівництвом пташників на полях та призупинити будівництво до з'ясування всіх обставин. Запевнив, що цим займаються всі правоохоронці та СБУ. Проте ні йому ні його заступнику не вдалося переконати селян розблокувати дорогу.

Будівництво почало підприємство "Перемога Нова", що входить до холдингу "Миронівський хлібопродукт". На "Перемозі Новій" ЗМІ запевняють, що дотримуватимуться всіх технологій і проблем з екологією та водою у ближніх селах не буде.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині селяни перекрили трасу - протестують проти будівництва птахофабрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі