понеділок, 12 березня 2007 18:06

На бін Ладена полюватимуть апачі та сіу

Елітний підрозділ індіанських слідопитів направили до Афганістану, щоб допомогти піймати терористів, у тому числі й Осами бін Ладена. Спецназівці вже встигли попрацювати в Таджикистані й Узбекистані, навчаючи місцевих прикордонників стародавнім навикам читання слідів.

Особовий склад підрозділу "Вовчі тіні" (Shadow Wolves), заснованого на початку 1970-х років, формується з членів кількох індіанських племен, включаючи навахо, сіу, лакота й апачі. Останніми роками спецназ займався полюванням на контрабандистів на кордоні США і Мексики.

За голову лідера "Аль-Каїди" обіцяно нагороду в 25 мільйонів доларів. Проте спецслужбам до цих пір не вдається зловити його, незважаючи на сучасні технічні засоби. У Пентагоні сподіваються, що вислідити бін Ладена допоможуть індіанці, які вміють знаходити і читати сліди перебування людей в умовах пустельного ландшафту, з посиланням на австралійське видання The Australian повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «На бін Ладена полюватимуть апачі та сіу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі