середа, 27 жовтня 2010 14:50

На батьківщині Януковича відкрили пам'ятник бджолі (ФОТО)

У місті Докучаєвськ Донецької області відкрили пам'ятник бджолі.

Про це повідомили в прес-службі Донецької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Згідно з повідомленням, пам'ятник складається з скульптурних зображень великого квітки ромашки з сидячою на ньому бджолою, а також постатей двох бурих ведмедів з вуликом і діжкою меду.

У пам'ятний комплекс також входить і виконана з каміння ікона із зображеннями покровителів бджільництва - преподобних Зосими і Саватія.

Ідея створення пам'ятника належить місцевому пасічникові Віктору Пономарьову, а всі фрагменти композиції виготовлені працівниками Докучаєвського флюсо-доломітного комбінату та мешканцями міста, наголошується в повідомленні.

Кам'яну ікону преподобних і весь пам'ятник на церемонії відкриття освятив благочинний Докучаєвського округу протоієрей Микита Панасюк.

У своєму зверненні він нагадав, що бджола збирає нектар для меду з будь-якої квітки - як з троянди або ромашки, так і з квітки бур'яну. "Так і людина повинна черпати мудрість - як духовну, так і житейську - звідусіль і зберігати її у своєму серці", - сказав владика, передає УНІАН.

Нагадаємо, що16 жовтня біля Костьолу Матері Божій Ангельській у Вінниці відкрили пам'ятник Папі Римському Іоану Павлу ІІ.

Зараз ви читаєте новину «На батьківщині Януковича відкрили пам'ятник бджолі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі