пʼятниця, 07 грудня 2007 13:45

На аукціон виставлять коньяк Наполеона та віскі Вашингтона (ФОТО)

Завтра в Нью-Йорку пройде перший аукціон міцних спиртних напоїв з часів сухого закону. Захід проводитиме аукціонний будинок Christie"s. На торги будуть виставлені коньяки, арманьяки, віскі, кальвадоси та шартрези загальною вартістю до $ 250 тисяч.

Організатори чекають, що найдорожчим лотом на аукціоні буде пляшка шотландського віскі "Маккален" 1926 року. Розраховується, що лот піде з молотка за $ 20-30 тисяч.

За пляшку коньяку 1811 року Гран Шампань, названого на честь дружини Наполеона імператриці Жозефіни, аукціонери розраховують отримати від $ 4 до 6 тисяч.

Серед решти всіх представлених лотів особливої уваги заслуговує пляшка віскі, виготовленого по рецепту першого президента США Джорджа Вашингтона. На пляшці є позначення, що цей віскі відноситься до категорії житніх, але це позначення можна вважати умовним, оскільки воно означає лише те, що напій виготовлений з суміші, яка складається з жита мінімум на 51 %.

Сухий закон, що забороняв виробництво, транспортування та продаж алкогольних напоїв, діяв в Сполучених Штатах з 1920 по 1933 роки. Штат Нью-Йорк дозволив проведення винних аукціонів тільки в 1994 році, а аукціони міцних напоїв - 15 серпня цього року.

Окрім штату Нью-Йорк дозволено проведення аукціонів спиртних напоїв в штатах Арізона, Делавер, Іллінойс, Міннесота, Роуд Айленд, Техас та округ Колумбія.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На аукціон виставлять коньяк Наполеона та віскі Вашингтона (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі