середа, 26 вересня 2007 10:10

На Алтаї вбивця восьмилітньої дівчинки засуджений на 20 років

Верховний суд Алтаю засудив до 20 років позбавлення волі 29-річного місцевого жителя Родіона Башкатова, визнаного винним у жорстокому вбивстві восьмирічної Арчінай Яйміної, тіло якої у травні знайшли в гірській річці, що протікає через Горно-Алтайськ, повідомив співробітник прокуратури республіки. Державний обвинувач вимагав засудити підсудного до максимально можливого покарання – довічного позбавлення волі. Сам Башкатов відмовився визнати провину.

Арчінай Яйміна зникла 29 квітня. Увечері вона пішла погратись у двір свого будинку в Горно-Алтайську, і після цього її ніхто не бачив. Через тиждень пошуків, у яких разом із співробітниками міліції брали участь добровольці з числа місцевих жителів, тіло дитини зі слідами насильницької смерті виявили в річці Майма, що протікає через Горно-Алтайськ. Підозрюваного в убивстві міліціонери затримали через три тижні. Їм виявився колишній вихованець дитбудинку Родіон Башкатов, який всього за два місяці до того звільнили з колонії суворого режиму. Можливого вбивцю описав один зі свідків, завдяки чому оперативники склали його фоторобот, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «На Алтаї вбивця восьмилітньої дівчинки засуджений на 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі