понеділок, 29 вересня 2008 16:04

На 75% перевірених підприємствах з виробництва соків виявили порушення

Державний комітет України з питань технічного регулювання і споживчої політики виявив порушення вимог законодавства приблизно на 75% перевірених з початку поточного року українських підприємствах з виробництва, зберігання і оптової торгівлі соковою продукцією.

Як наголошується в прес-релізі комітету в понеділок, всього комітет перевірив якість сокової продукції на 57 підприємствах, виявивши порушення на 43 з них.

Зокрема, на 23 підприємствах виявлена продукція, яка не відповідала вимогам маркування, на двох - фізико-хімічним показникам, на дев"яти - не була проведена обов"язкова сертифікація, на одному - була виявлена фальсифікована продукція.

Окрім цього, комітет в ході перевірок зафіксував порушення технологічної дисципліни на чотирьох підприємствах, незадовільне перебування технологічного устаткування на одному підприємстві, на десяти - була відсутня нормативна документація, на одному підприємстві - лабораторія контролю якості продукції, не була сертифікована продукція на дев"яти підприємствах-виробниках.

Комітет застосував економічні санкції за реалізацію сокової продукції, яка не відповідала вимогам чинного законодавства, на суму 44,2 тис. грн.

В Україні нараховується 78 підприємств-виробників сокової і соковмісної продукції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «На 75% перевірених підприємствах з виробництва соків виявили порушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі