четвер, 15 березня 2007 19:49

На 5 років засуджуватимуть за продаж продуктів з Чорнобиля

Верховна Рада посилила відповідальність за незаконне проникнення у Чорнобильську зону і вивезення з неї будь-яких речей.

Відтепер за порушення вимог режиму в зоні радіаційного забруднення передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність, зокрема: за незаконне проникнення і самовільне поселення у зоні накладається штраф від 30 до 50 мінімальних розмірів оплати праці (для посадовців – від 40 до 60) з конфіскацією знарядь, засобів пересування.

Незаконний вивіз з радіаційно-забрудненої зони будь-яких речей, а також тварин, риби, рослин, грибів тощо, окрім штрафу, карається позбавленням волі від 2 до 4 років, а збут вказаних продуктів – до 5 років.

Якщо ж злочин скоїла службова особа, або його здійснили повторно, а також, якщо внаслідок цього загинули люди, злочинець позбавляється волі на термін від 3 до 7 років.

За поправки проголосували 243 народних депутати. При цьому міністр з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестір Шуфрич висловив подяку депутатам. Він відзначив, що після аварії на ЧАЕС із зони відчуження постійно незаконно вивозили майно, рослинні і тваринні продукти, передає Новый Регион.

Зараз ви читаєте новину «На 5 років засуджуватимуть за продаж продуктів з Чорнобиля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі