понеділок, 22 липня 2013 19:34

На 4-метрову черепаху у Вінниці витратили 20 тисяч рослин

У Вінниці біля Центрального парку імені Горького з'явилась декоративна черепаха. Працівники "Вінницязеленбуду" почали працювати над її виготовленням ще у квітні. Встановлювали її два тижні.

"Спочатку створили металеву конструкцію і засадили спеціальною рослиною альтернатерою. А всього використали понад двадцять тисяч рослин. Серед них мох, ехінацея, гвоздика, ялівець, седум, чистець, тагетіс лимонний та інші види, - розповідає майстер зеленого будівництва Зоя Рачковська. - Думаємо, що композиція протримається до морозів. Черепаха темно-зелена, має коричневі прожилки. Розташована у зеленому озері, де навкруги росте латаття. Довжина її чотири метри, а висота понад півтори метри. Важить півтонни".

Кожного року клумба-черепаха мінятиме квіти й цвістиме різними кольорами. Її будуть регулярно поливати та підживлювати.

У Вінниці наступного року планують встановити ще декілька подібних композицій.

"Наскільки саме таких декоративних тварин побільшає, поки не можу сказати. Все тримаємо у секреті. Думаю, що вінничани не приймуть композиції, як символи вандалізму", - каже директор "Вінницязеленбуду" Ігор Любовський.

Зараз ви читаєте новину «На 4-метрову черепаху у Вінниці витратили 20 тисяч рослин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі