пʼятниця, 04 листопада 2022 16:33

Спецтема: Війна Росії проти України

На 15 років посадили зрадника, який передавав інформацію про самооборону

На 15 років посадили зрадника, який передавав інформацію про самооборону
Під час тимчасової окупації частини Київської області зрадник передавав росіянам інформацію. Фото: СБУ

На 15 років посадили зрадника, який під час тимчасової окупації частини Київської області повідомляв ворогу інформацію про місця перебування бійців місцевої самооборони.

Його затримали у квітні цього року, передає Служба безпеки України.

"За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення увійшов до складу самооборони одного із селищ Броварського району. Втім, після захоплення населеного пункту він одразу перейшов на бік окупантів і розпочав з ними співпрацювати. Зловмисник "зливав" рашистським карателям адреси проживання односельчан, які чинили спротив загарбникам", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передавав дані у російський генштаб: СБУ зловила "крота"

Завдяки цій інформації росіяни викрали командира та інших учасників загону самооборони. До них застосовували насильство і погрози вбивства. Стріляли їм під ноги, імітуючи розстріл.

Після звільнення селища зрадник переховувався. Але СБУ його спіймала.

Служба безпеки України затримала колаборанта у Харківській області, який під час окупації регіону добровільно погодився співпрацювати з ворогом.

54-річний зрадник одним із перших перейшов на бік загарбників.

За даними відомства, поплічник терористів погодився очолити так званий "Кондрашовский территориальный отдел" окупаційної адміністрації Куп'янського району. У Куп'янську зрадник допомагав ворогу захоплювати підприємства.

Зараз ви читаєте новину «На 15 років посадили зрадника, який передавав інформацію про самооборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі