пʼятниця, 22 червня 2007 09:35

На 10 років в"язниці засудили дев"ятикласника через крадіжки і вбивство

Апеляційний суд Харківської області присудив 15-річного 9-класника однієї із сільських шкіл Балаклейського району Харкова до 10 років позбавлення волі за серію крадіжок майна, незаконне заволодіння транспортними засобами, розбійний напад і навмисне вбивство.

Про це повідомила державний обвинувач, старший прокурор відділу підтримки державного обвинувачення в судах прокуратури Харківської області Олена Шемаєва.

До його приятеля-співучасника, 14-річного 6-класника цієї ж школи, суд вирішив застосувати примусовий захід виховного характеру й направити його в професійно-технічне училище соціальної реабілітації строком на 3 роки.

Це рішення суд прийняв, зважаючи на те, що на час здійснення злочинів він не досяг віку притягнення до кримінальної відповідальності.

Зі слів Шемаєвої, старший зі злочинців жив без батьків (опікуном була тітка), а в молодшого був вітчим. Обох за місцем навчання характеризували негативно.

"Із квітня по листопад 2006 року вони вчинили низку зухвалих корисливих злочинів", - сказала Шемаєва.

У різний час доби малолітні злодії непомітно зламували двері, вибивали вікна в будинках, за яких вони стежили, деяких кіосках і магазинах. Підлітки викрадали звідти продукти харчування, одяг, радіо- і побутову техніку, косметичні набори й набори інструментів, мотоцикли, гроші й т.п.

Серед краденого були запальнички, шоколад, торти, морозиво.

"Усього підлітки викрали майна на десятки тисяч гривень, яке продавали, роздавали знайомим або ж залишали в лісі", - сказала Шемаєва.

В одному населеному пунктів вони вбили 80-річну жінку з метою пограбування її будинку. Скориставшись моментом, коли бабуся заходила в будинок, злочинці підкралися до неї ззаду й по черзі нанесли їй удари обухом по голові. Внаслідок цього жінка стекла кров"ю й померла. Потім злочинці влізли в будинок, де викрали 2050 гривень.

Вирок суду ще не набув чинності, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «На 10 років в"язниці засудили дев"ятикласника через крадіжки і вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі