четвер, 23 серпня 2007 18:15

МЗС України направило надтермінову ноту до МЗС Росії

МЗС України направило надтермінову ноту до МЗС Росії
МЗС України звертається до МЗС Російської Федерації з вимогою надати офіційне підтвердження заяви старшого радника Посольства Російської Федерації в Україні Володимира Лисенка щодо статусу Криму та умов тимчасового перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Про це йдеться в заяві прес-служби МЗС України.

МЗС також вимагає пояснення щодо відповідності висловлювань російського дипломата офіційній позиції Російської Федерації.

"У зв"язку з поширеною у ЗМІ інформацією про висловлювання старшого радника Посольства РФ в Україні Володимира Лисенка щодо статусу Криму та умов тимчасового перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України МЗС України направило надтермінову ноту ",- йдеться у заяві.

МЗС України вважає, що такі висловлювання є спробою посягання на незалежність і територіальну цілісність України.

У випадку офіційного підтвердження висловлювань російського дипломата МЗС України розгляне питання щодо його видворення з території України.

З огляду на тимчасову відсутність посла РФ в Україні Віктора Черномирдіна до МЗС України викликано старшого дипломата Посольства РФ в Україні для надання пояснень, передає УНІАН .


Зараз ви читаєте новину «МЗС України направило надтермінову ноту до МЗС Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі