четвер, 12 квітня 2007 11:12

МЗС Туркменії не дозволило перезахоронити колишнього опозиціонера на батьківщині

Міністерство закордонних справ Туркменії дало відмову родичам політемігранта Авди Кулієва, що помер 10 квітня в Осло, на прохання поховати його на батьківщині.

Оскільки тіло Авди Кулієва неможливо доставити до Ашхабада, його поховають на мусульманському кладовищі в Осло, про це журналістам заявила його вдова. За її словами, у покійного був рак спинного мозку, крім того у нього відкрилася виразка шлунка, що і призвело до летального результату.

Авди Кулієв, філолог за освітою, з 1960 року працював у дипломатичному відомстві СРСР. У 1990-1992 роках він був міністром закордонних справ Туркменії, потім подав у відставку на знак протесту проти політики президента республіки Сапармурата Ніязова і покинув країну. Згодом Кулієв, що проживав в Норвегії, очолив Об"єднану демократичну опозицію Туркменістану, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «МЗС Туркменії не дозволило перезахоронити колишнього опозиціонера на батьківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі