середа, 19 грудня 2007 16:15

МЗС Росії жалкує, що США не підтримали боротьбу ООН з нацизмом

У Москві жалкують, що США, країни ЄС і деякі країни СНД утрималися або виступили проти при голосуванні з резолюції Генассамблєї ООН, що засуджує героїзацію нацизму.

"Викликає жаль той факт, що США виступили проти, а ряд держав, включаючи майже всіх членів Європейського союзу, а також Україну, Грузію і Молдавію, утрималися при голосуванні по резолюції, що засуджує героїзацію військових злочинців і спроби переглянути історію Другої світової війни", - мовиться в повідомленні МЗС РФ, поширеному в середу.

У документі наголошується, що напередодні на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН за пропозицією Росії була прийнята резолюція "Неприпустимість певних видів практики, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов"язаної з ними нетерпимості".

"За документ проголосувало 130 держав, проти виступили США і Маршаллові острова, 53 країни утрималися, що продемонструвало зростання підтримки щорічної російської ініціативи", - повідомляє російське зовнішньополітичне відомство.

Таким чином, підкреслюється в документі, "Генеральна Асамблея виразила серйозну стурбованість підйомом екстремістських рухів, що пропагують расизм і ксенофобію, займаються розповсюдженням ідеології фашизму і расової переваги", повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Росії жалкує, що США не підтримали боротьбу ООН з нацизмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі