четвер, 18 вересня 2008 13:34

МЗС РФ підтверджує створення військових баз в Абхазії і ПО

Все, що відбувається усередині Південної Осетії, вже не має відношення до миротворчої діяльності. Там розміщується військовий контингент Російської Федерації після агресії проти двох суверенних республік.

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров на прес-конференції після засідання сенатського комітету у міжнародних справах, на якому він розповів про ситуацію на Кавказі.

Лавров також відзначив, що реакція Заходу на розміщення військового контингенту вже є - вона негативна. Проте, продовжив глава МЗС РФ, "ми більше не можемо залишати на волю долі життя і гідність осетин і абхазів".

Нагадаємо, 9 вересня Лавров заявив, що збройні сили Росії знаходитимуться на території Абхазії і Південної Осетії протягом тривалого часу.

Раніше повідомлялося, що за ініціативою президента Абхазії Сергія Багапша в республіці буде розміщена бригада Збройних сил Російської Федерації. Як повідомляло військово-дипломатичне джерело в Москві, Росія може створити три військові бази на території Абхазії і Південної Осетії.

Вчора Росія уклала договори про дружбу і співпрацю з Абхазією і Південною Осетією, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «МЗС РФ підтверджує створення військових баз в Абхазії і ПО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі