вівторок, 31 серпня 2010 17:43

МЗС Ірану попросило ЗМІ не називати Карлу Бруні проституткою

МЗС Ірану попросило ЗМІ не називати Карлу Бруні проституткою

МЗС Ірану у вівторок розкритикував урядову газету Kayhan за те, що та в своїй редакційній статті обізвала "повією" дружину президента Франції Карлу Бруні-Саркозі. Та виступила на захист 43-річної іранки, матері двох дітей, засудженій до жорстокої смерті за зраду чоловікові.

Представник іранського зовнішньополітичного відомства Рамін Мехманпараст нагадав, що журналісти не повинні ображати керівників інших країн і їх оточення.

"Я сподіваюся, що всі ЗМІ будуть уважніші. Можна критикувати ворожу політику деяких країн, допустимо протестувати проти дій іноземних керівників, проте не слід удаватися до образ. Це некоректно", - цитує його "Інтерфакс".

Нагадаємо, Kayhan образила першу леді Франції, а також відому французьку актрису Ізабель Аджані, які підписали адресовану іранським властям петицію з вимогою відмінити вирок Сакінех Мохаммаді Аштіані та звільнити її. Образа містилася вже в заголовку, який, за версією AFP, звучить приблизно так: "Французькі повії приєднуються до правозахисного галасу".

"Бруні, співачка і розбещена актриса, яка зуміла зруйнувати сім"ю Саркозі і вийти заміж за французького президента, і яка, з чуток, завела любовну інтрижку зі співаком, захищає Сакінех Мохаммаді, указуючи на несправедливість вироку", - йдеться в статті.

Услід за газетою на першу леді Франції обрушився й урядовий новинний сайт www.inn.ir. Назвавши Бруні "обманщицею чоловіка", він підкреслив, що пригоди цієї "аморальної жінки" чудово пояснюють, чому вона кинулася захищати іранку, яку звинувачено у зраді і співучасті у вбивстві чоловіка.

"Ця нерозбірлива у зв"язках жінка непопулярна серед французів через своє італійське походження і поведінку", - повідомив сайт.

Офіційної реакції на образу з Єлісейського палацу не послідувало, але, згідно з даними джерел в оточенні Бруні-Саркозі, для неї вона стала сильним ударом.

Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «МЗС Ірану попросило ЗМІ не називати Карлу Бруні проституткою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі