четвер, 30 вересня 2010 18:37

М"ясні вироби до кінця року подорожчають ще на 10%

М"ясні вироби до кінця року подорожчають ще на 10%

Продукти м"ясопереробки в Україну до кінця року подорожчають ще на 5-10%. Про це повідомив Володимир Попов, голова правління Української національної асоціації виробників м"яса та м"ясопродуктів "Укрм"ясо".

"Оптимістичний прогноз - подорожчання на продукти м"ясопереробки на 5-10%. Можливо, буде більше. Головна причина - подорожчання сировини. Ось, наприклад, ціна на яловичину для промислової переробки у вересні зросла до рекордного рівня за всі роки "- сказав Попов.

Водночас, за словами голови "Укрм"ясо", можливе введення урядом обмежень на експорт зернових не вплине на цінову політику м"ясокомбінатів.

"Не думаю, що заборона на експорт зерна змінить ситуацію. Головна причина подорожчання - дефіцит м"ясної сировини на внутрішньому ринку. У планах Кабміну взагалі зупинити імпорт сировини. Якщо це станеться - ціни зростуть удвічі. Крім того, на ціну ковбаси впливає вартість тих же спецій, ціна на газ"- уточнив експерт.

Нагадаємо, на сьогоднішній день вітчизняна галузь м"ясопереробки використовує свої виробничі потужності на 20-25%. У вересні, за оцінками експертів, ціни на м"ясну сировину в середньому були на 10% вище торішніх.

ProUA

Зараз ви читаєте новину «М"ясні вироби до кінця року подорожчають ще на 10%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі