понеділок, 14 січня 2008 19:15

МВС створить Антикорупційне бюро

Боротися із корупцією по-європейськи буде Міністерство внутрішніх справ. Там хочуть створити Антикорупційне бюро. Вже і законопроект написали. Під особливим контролем опиняться депутати, високопосадовці – від прем"єра та генпрокурора до суддів Конституційного та Верховного судів. Також бюро наглядатиме за кандидатами у депутати та на посаду глави держави.

Проект створили колишні правоохоронці. Їх підтримали і дипломати. Вони надали міліціянтам інформацію, як долають корупцію в інших країнах.

За задумом, співробітників бюро призначатиме Президент за поданням міністра внутрішніх справ, а усі судові справи розглядатиме Апеляційний суд Києва. При цьому держава має цілодобово охороняти суддів та їхні помешкання. Антикорупціонерів хочуть призначати за партійною ознакою терміном на 5 років, із яких один – випробувальний. Зарплату обіцяють пристойну, а ось форми не дадуть ніякої.

Геннадій Москаль, радник міністра внутрішніх справ України: "Це будуть цивільні особи, які будуть прийматися на службу згідно закону про цивільну службу, мати статус державного службовця і без погонів. У них має бути зарплата не така висока, а прилічна. Тільки центральний апарат, який буде виїжджати у той чи інший регіон вахтовим методом", повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «МВС створить Антикорупційне бюро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі