четвер, 09 жовтня 2008 17:02

МВС Росії відмовиться від автоматів Калашникова

Міністерство внутрішніх справ Росії вирішило відмовитися від використання автомата Калашникова і пістолета Макарова, повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву заступника глави МВС генерал-лейтенанта міліції Михайла Суходольського.

Як розповів Суходольський, замість АК і ПМ на озброєння МВС поступлять пістолет-кулемет ПП-2000 і пістолет Яригіна. "В цілому пропонується змінити тип штатної зброї для всіх співробітників з переходом від пістолета Макарова до пістолета Яригіна, а також заміною автоматів Калашникова на пістолети-кулемети ПП-2000 або "Вітязь"", - сказав генерал.

Суходольський пояснив, що особливістю нової зброї є використання кулі "з меншою рикошетною здатністю", і "сильною зупиняючою дією", що зручно для міських умов. Крім того, на озброєння співробітників міліційних служб повинні надійти електрошокові пристрої, зокрема дистанційної дії.

Зараз ви читаєте новину «МВС Росії відмовиться від автоматів Калашникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі