пʼятниця, 20 листопада 2015 17:10

МВС не знає, кому вручає нагородні іменні пістолети
2

Фото: УАВЗ

У Міністерстві внутрішніх справ не знають кому і скільки одиниць іменної вогнепальної зброї видали. Стверджують - вони не ведуть облік нагороджених. Це випливає з відповіді на інформаційний запит, який надіслали з Української асоціації власників зброї.

В асоціації направили два запити. Один до Міністерства внутрішніх справ. Інший - до Адміністрації президента, яка також має право нагороджувати іменною зброєю.

"Лише МВС під керівництвом Ю. Луценка тільки у 2005-2006 рр. видало сотні одиниць далеко не начальницькому складу МВС, серед них нинішні топ-менеджери держави. Цю тему досліджував тодішній журналіст, а тепер народний депутат і член колегії МВС Мустафа Наєм. З того часу масштаби видачі відомчих відзнак "вогнепальна зброя" збільшилися в рази і за деякими оцінками складають десятки тисяч одиниць КНЗ. Який же був наш шок, коли МВС, як орган, що забезпечує видачу дозволів на зброю, зокрема, і нагородну, повідомило нам, що вони не ведуть облік власників нагородної зброї", - пишуть в УАВЗ.

Тим часом у Адміністрації президента повідомили - нагородили 36 нагородними пістолетами, йдеться у відповіді на другий запит. Пістолетами нагородили учасників АТО та іноземців.

Нагадаємо, перша петиція, що найшвидше набрала голоси на сайті Адміністрації президента була про вільне володіння зброєю.

Зараз ви читаєте новину «МВС не знає, кому вручає нагородні іменні пістолети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі