понеділок, 28 вересня 2009 13:15

МВФ оцінив свої зусилля в подоланні кризи

МВФ оцінив свої зусилля в подоланні кризи

Міжнародний валютний фонд (МВФ), оцінивши результати своєї роботи з підтримки вражених кризою країн, що розвиваються, зокрема, в Східній Європі, прийшов до висновку, що кредити Фонду дозволили цим країнам уникнути найгіршого і, зокрема, запобігти банківській кризі.

У повідомленні, розміщеному на сайті організації, йдеться, що проведений експертами Фонду аналіз показав, що ефективності допомоги з боку Фонду сприяло те, що кредитування надавалося країнам вчасно і у великому об"ємі, умови кредитування були більш "сфокусованими" і містили менше, ніж раніше, вимог щодо проведення, зокрема, структурних реформ.

Крім того, при виділенні кредитів більшою мірою враховувалася специфіка країн і їхні конкретні проблеми. МВФ не наполягав, як це бувало у минулому, на різкому посиленні кредитно-грошової політики, підтримував використання владою заходів зі стимулювання економіки тощо.

МВФ виділив з вересня минулого року, коли почалася гостра фаза світової кризи, 15 країнам, що розвиваються, в цілому $163 млрд.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МВФ оцінив свої зусилля в подоланні кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі