середа, 20 лютого 2008 13:45

Музейні співробітники Британії загрожують страйком

 Чотири музеї Великої Британії, що існують в рамках проекту Національного музею науки і промисловості, можуть закритися у березні на кілька днів у зв"язку із страйком музейних співробітників, повідомляється на сайті газети The Times. Понад 350 співробітників Музею науки у Лондоні, Національного музею залізниць у Йорку, Національного музею комунікацій в Бредфорді і Музею науки в Свіндоні збираються влаштувати страйк у зв"язку з невиконанням обіцянок по збільшенню заробітної плати.

В рамках страйку активісти планують не виходити на роботу протягом кількох днів, тим самим ставлячи під загрозу проведення унікальної виставки електронних інсталяцій Listening Post і інших значних заходів.

Конфлікт між співробітниками музеїв і їх працедавцями тягнеться з квітня 2007 року. Завідувачі музеїв побоюються, що затримка у збільшенні заробітної плати - це початок радикальних змін. Наступною мірою може стати виключення співробітників національних музеїв з пенсійної системи державних службовців. А далі послідує зміна статусу музеїв як позадепартаментних громадських установ. І тоді музеї стануть "чисто комерційним проектом", заявила представник союзу доглядачів музеїв Емілі Боаз, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Музейні співробітники Британії загрожують страйком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі